Ciąża 26 tydzień

ciaza-26-tydzien_wiem_o_zdrowiu

Forum -> uczulenie co robić?

Tytuł:uczulenie co robić?
Autor:Daria
18.9.2011, 08:44
Hej, dziewczyny jestem w 26 t.c. i dopadło mnie dziwne uczulenie pojawiają mi się czerwone krostki na rękach i nogach, lekarz zalecił pić wapno, ale po tym wcale nie schodzi. Może miałyście podobny przypadek? Nie wiem co robić

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

ciaza-26-tydzien_ciekawostki

Ciekawostki

Ciśnieniomierz naramienny
Ciśnieniomierz naramienny jest często nazywany inaczej sfigmomanometrem lub też po prostu ciśnieniomierzem elektronicznym. Jest to specjalne urządzenie, za którego pomocą z łatwością można zmierzyć ciśnienie sobie lub jakiejś innej osobie.

Czy wiesz, że...

Skoki ciśnienia
Bardzo często występują skoki ciśnienia w dół. Do osób posiadających niskie ciśnienie zaliczamy głównie nastolatki i osoby nadwrażliwe. Dobrze gdy takie osoby pamiętają, że dla ich dobra nie powinny wykonywać nagłych ruchów głową, nie powinny nagle też się zrywać z miejsca siedzącego. Może to spowodować jeszcze większy spadek ciśnienia. Sytuacja taka może nieść za sobą ryzyko powikłań.

Polecamy

Podwyższone ciśnienie
Podwyższone ciśnienie, znane jako nadciśnienie tętnicze jest schorzeniem, które objawia się przede wszystkim wysokim ciśnieniem krwi ok. 140/90 i wyższym. Takie podwyższone ciśnienie jest bardzo niebezpieczne zarówno dla zdrowia, jak i nawet dla życia

Archiwum

Bóle migrenowe to uciążliwa choroba przeszkadzająca nam w codziennym funkcjonowaniu. Objawia się ona pulsującymi bólami głowy, które co jakiś czas się powtarzają. U każdego pacjenta jest to inny czas występowania. Jednak czas trwania specjaliści określili na 4 do 72 godzin. Również każda migrena różni się stopniem natężenia bólu. W walce z tą chorobą nie wiele leków sobie radzi. Skutecznym lekiem, polecanym przez osoby z tymi dolegliwościami jest Pyralgina.